De kunstenaar

Jurjen Fontein geboren in 1949 te Malang in Indonesië heeft de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksacademie in Amsterdam (visuele communicatie)  gevolgd.
Sinds 1977 verwerft hij naamsbekendheid met exposities in binnen-en buitenland onder andere in Amsterdam, Berlijn, New York en Singapore.

Gedurende een periode van ongeveer tien jaar vervaardigde hij kleurrijke, figuratieve zeef- drukprenten, maar vanwege de beperktheid van deze techniek richtte hij zich ook op het aquarelleren.In deze werkwijze heeft hij de uitdaging gevonden om door een grotere diversiteit aan kleurgebruik en kleurmenging op een veel lossere, spontanere en levendiger manier zijn inspiratie tot uitdrukking te brengen.

Zijn recente werken, waaronder ook olieverf schilderijen weerspiegelen gevoelens van esthetische en emotionele expressie en onstuimige levensblijheid, waarbij hij uiting geeft aan zijn positieve kijk op het leven. Het oeuvre van Fontein straalt door zijn reizen naar het verre oosten gloedvolle warmte en intensiteit uit.
Sinds 2001 organiseert Fontein, onder de naam Art Event professionele workshops voor het bedrijfsleven.

Sinds 3 jaar is Jurjen Fontein creatief coach bij Graffiti Workshops.